Kripto para borsalarında işlem görmekte olan Bitcoin dışındaki kripto para birimlerini ifade etmek için alt coin ifadesi kullanılmaktadır. En önemli alt coinler Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cashi Tron, Ripple, Cardano, Algorand olarak verilebilir. Bitcoin ile işlem yapan kripto para borsalarının hepsi aynı zamanda bir alt coin borsasıdır.
Alt coin Bitcoin dışındaki kripto paralar için kullanılan bir tabirdir. Bu ifadeden yola çıkarsak Ethereum, Litecoin, Cardano, Tron, Ripple, HoraToken, Algorand bir alt coindir.
Alt coin, alternative coin ifadesinin kısaltmasıdır. Kripto para borsalarında işlem gören, ana kripto para haricindeki kripto paraları ifade etmek için kullanılan finansal bir terimdir.
Alt coin denildiği zaman akla Ripple, Litecoin, Tron, Ethereum, Monero, Cardano, Stellar gibi kripto paralar geliyor ilk etapta.
Bitcoin’in yanı sıra diğer kripto paraların alım ve satım işlemlerinin yapıldığı kripto para borsalarına alt coin borsası denilmektedir. En önemli alt coin borsaları Coinbase, Binance, Kraken, Bittrex, Poloniex, KuCoin, Cryptopia, Bitfinex, Upbit, Huobi, HitBTC, Bitstamp borsalarıdır.
Ülkemizde alt coin alım satım işlemi yapılan başlıca borsalar Paribu, Vebitcoin, BtcTurk. Vebitcoin’de alım satımı yapılan alt coin sayısı oldukça fazla. Paribu’da bu sayı nispeten çok daha az.
Paribu’da alım satım işlemi yapılan alt coinler Ethereum, Litecoin, Ripple, Tron, Cardano, Monero, Stellar, Dogecoin, BTT, CHZ, Ravencoin, LINK, WAVES, BAT, NEO gibi kripto paralardır.
Paribu’da en çok işlem gören alt coinler Ethereum, Litecoin ve Ripple isimli kripto paralardır. Bu kripto paralar sadece Paribu’da değil diğer kripto para borsalarında da işlem hacmi en yüksek kripto paralardır.
Kripto para borsalarında işlem görmekte olan Bitcoin haricindeki kripto paraları ifade etmek için kullanılan bir kripto para terimidir alt coin. Bitcoin’e alternatif olarak nitelendirilebilecek kripto paralara denilmektedir.
Ben bu sene için BTT, BAT, WAVES, NEO ve LINK kripto paralarının yükselişe geçeceğini düşünüyorum. Özellikle WAVES kısa vadede iyi kazandırıyor.
Her gün milyonlarca dolarlık paranın döndüğü para birimlerinin ortak adıdır. Alt coin kripto paralar için kullanılan bir terimdir. Alt kelimesi aslında alternatif demek oluyor. Yani Bitcoin alternatifi olan kripto paralar manasına geliyor alt coin.