Gelen talepler üzerine, sorulacak sorulara ilişkin kurallarla ilgili bir açıklama yapılma ihtiyacı doğmuştur.
Yanlış Kullanım:
Doğru Kullanım:
Satır : Malazgirt Muharebesi ne zaman ve kimler arasında yapılmıştır ?
Satır : Malazgirt Muharebesi ne zaman ve kimler arasında yapılmıştır ? Bu savaşın Türk açısından önemi nedir ?
Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus ise sorularımızın özgün ve mantıklı olmasıdır. Şunu seviyor musunuz, bu istiyor musunuz tarzında soruları yayımlamıyoruz. Örnek vermek gerekirse “Sulu yemekleri seviyor musunuz ?” şeklinde sorulan bir soruya verilecek cevabın hiçbir bilgilendirici yanı bulunmamaktadır. Aynı şekilde “Arka Sıradakiler dizisini izlediniz mi ?” şeklinde soruların bir soruya verilecek cevabın internet kullanıcılarının bilgilenmesi, bilgi dağarcığını genişletmesi açısından hiçbir artı değeri bulunmamaktadır.
Hem soru sorarken hem de sorulara cevap verirken sizlerden imla kurallarına uymanızı beklemekteyiz. Bu konuda gerekli hassasiyeti gösterirseniz seviniriz. İmla hatalarını düzeltmek düşündüğünüzden daha çok vakit almakta ve sıkıntılı bir süreç yaşanmasına sebep olmaktadır.
Sorularınız yönetici ve moderatör arkadaşlarımız tarafından incelendikten sonra, eğer uygun görülürse, hemen onaylanmakta ve o soru için alacağınız puan anında otomatik olarak toplam puanınıza eklenmektedir.
Herhangi bir sorunuz ya da cevabınız silindiği zaman sistem otomatik olarak ceza puanını işleme koymaktadır. İtiraz etmeniz ve itirazın makul bulunması durumunda bu puanlar toplam puanınıza tekrar eklenmektedir.
Cevap verirken internetten kopyala-yapıştır yaparak cevap vermeyelim. İnternet üzerindeki bilgiyi kendi cümlelerimizle ifade ederek sisteme işleyelim. Kopyala-yapıştır yapan ve bu konudaki ısrarını sürdüren arkadaşların üyelikleri önce askıya alınmaktadır. Bu konudaki ısrarı sürdüren arkadaşların üyelikleri ise kalıcı olarak silinmektedir. Cevapların uzunluğu kısalığından ziyade doğruluğu ve mantıklılığı bizler ve internet kullanıcıları açısından daha önemlidir.
Sisteme ne zaman üye oldum hatırlamıyorum ancak şu an tekrar keşfettim, hoşuma da gitti. İnşallah artık buradayım 🙂