Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti kuruluş yeri olan Söğüt’tür. Yaklaşık bir 30 sene devlete başkentlik yapmıştır. Bu süreçte Osmanoğulları’nın tam olarak bir beylikten devlet modeline geçtiğini söyleyemeyiz. Osmanlı Devleti’nin gerçek anlamda ilk başkenti Orhan Bey zamanında fethedilen Bursa şehridir. I. Murad döneminde Edirne alınmış ve devlete uzun bir süre başkentlik yapmıştır. II. Mehmed zamanında İstanbul’un fethinden sonra devletin yeni başkenti İstanbul olmuş ve yıkılışına kadar devletin başkentlik yapmıştır. Osmanlı Devleti’nin dört başkentinin sırası ile Söğüt, Bursa, Edirne ve İstanbul olduğunu söyleyebiliriz.
Osmanlı Devleti’ne sırası ile Söğüt, Bursa, Edirne ve İstanbul başkentlik yapmıştır. En uzun süre başkentlik yapan şehir İstanbul’dur.
İstanbul, Bursa ve Söğüt .
Osmanlı Devletine başkentlik yapan şehirlerimiz Söğüt, Bursa, Edirne ve İstanbul’dur.
söğütü de katacak olursak 4 yer osmanlıya başkentlik yapmıştır bunlar söğüt,bursa,edirne,istanbul
Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti Söğüt’tür. Beylik döneminde Osmanoğulları Söğüt ve Domaniç bölgelerinde yazlık ve kışlık olarak yerleşmişlerdir. Fatih Sultan Mehmed’in 1453 yılında İstanbul’u fethinden sonra, İstanbul devletin yeni başkenti olmuş ve Osmanlı Devleti’nin fiilen son bulduğu 1923 yılına kadar devlete başkentlik yapmıştır.